Budi dio naše mreže
Izbornik

Članica obitelji izraelskih talaca u Gazi: Osjetili smo Papinu potporu

Vatikan (IKA)

Rachel Goldberg, majka mladića kojeg su 7. listopada oteli i ranili pripadnici Hamasove milicije, koju je Franjo u srijedu ujutro 22. studenog primio u Domu Svete Marte s dvanaest članova obitelji izraelskih talaca za Vatican News je rekla da glas Rimskog biskupa utječe na velikane svijeta i vjerske vođe. „Prioritet je da naši voljeni budu uskoro oslobođeni“.

Predstavnike dvanaest obitelji izraelskih talaca otetih u Gazi primio je u srijedu 22. studenog, prije opće audijencije papa Franjo u Vatikanu. Potom je održana konferencija za novinare na čijoj margini za Vatican News govorila Rachel Goldberg, majka Hersha, 23-godišnjeg mladića, teško ranjenog u ruku, kojeg je 7. listopada oteo Hamas s poznatog rave partyja u blizini granice s Gazom.

Rachel je poruku preko vatikanskih medija poslala još prije 10 dana iz svog doma u Jeruzalemu, gdje živi zajedno sa svojim suprugom i druge dvije kćeri. Tom je prigodom Rachel, osim što je govorila o Hershu i tome kako je saznala za ranjavanje i otmicu njezina sina, htjela poslati papi Franji video zahvalu za Papine više puta ponavljane i iskrene riječi u prilog trenutnog bezuvjetnog oslobađanja talaca.

Sada se Rachel napokon mogla susresti s Papom: „Bio je to – kaže – vrlo sadržajan susret, iako kratak, u kojem je Sveti Otac pokazao vrlo uključen i suosjećajan stav prema nama. Papa nam je također ponovno izrazio nadu da će buka oružja uskoro prestati. Ova apsurdna i užasna situacija koja je započela 7. listopada proizvela je previše nevinih žrtava, poput mog sina Hersha, ali i mnogo nevinih palestinskih civila. Voljeli bismo da smo imali više vremena za razgovor s njim, ali smo osjetili svu njegovu podršku i ljubav.“

https://youtu.be/Y7szXLJJQSM

„Papa Franjo – nastavlja Rachel – nije samo duhovni vođa dvije milijarde kršćana, nego i neosporni moralni autoritet u cijelom svijetu. Sluša se i u muslimanskom svijetu, a to je za nas posebno važno. A njegov glas utječe na moćnike Zemlje kako bi i oni bili svjesni da je danas prioritet osloboditi sve taoce. Ako je prvih 50 danas oslobođeno, ne smijemo zaboraviti da je njih 190 još uvijek u rukama otmičara. I prije svega nadam se da će Crveni križ uskoro biti ovlašten posjetiti taoce. Mislim na sina ranjenog u ruku, ali i na sve ostale. Također želim zahvaliti vama vatikanskim medijima na tome kako pratite našu patnju: nadam se da ćete uskoro moći intervjuirati i mog napokon oslobođenog sina.“