Budi dio naše mreže
Izbornik

Connected – Tebi prepuštam sve

Dubrovnik (IKA)

U mjesecu kada se vjernici pripremaju za Isusovo rođenje molitveno-meditativni program za mlade „Connected“ koji je održan u srijedu 5. prosinca predvodio je fra Marin Karačić pod nazivom „Tebi prepuštam sve“.

Program za mlade započeo je duhovnim nagovorom nakon kojeg je slijedilo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramenta u kapeli službenica Milosrđa na Pilama.

Prvi dio molitvene večeri mladi su proveli u razmišljanju o sebi i drugima i o samom susretu s Gospodinom u vremenu došašća. Voditelj Karačić mladima je osvijestio pojam iščekivanja, kako u životu svjesno ili nesvjesno uvijek nešto čekaju: kada priželjkuju neki trenutak čekaju da on počne; kada taj trenutak počne čekaju da taj isti trenutak i završi; kada su u osnovnoj školi, čekaju srednju zatim ženidbu pa obitelj, djecu te tako u životu uvijek nešto čekaju.

No došašće je drugačije od svih tih čekanja. U svim životnim očekivanjima nisu sigurni hoće li se dogoditi no u iščekivanje Isusovog rođenja ne trebaju sumnjati jer će se ono sigurno dogoditi.

Poručio im je kako im je ovo vrijeme dano kako bi se mogli pripremiti za slavlje rođenja Isusova, za nešto što se ne događa preko noći već je potrebno proći vrijeme došašća, korak po korak, zornicu po zornicu te tako dočekati taj trenutak. Potrebno je promijeniti i očistiti svoje srce jer djela izvana mogu izgledati veličanstveno, a iznutra se može događati nešto potpuno drugačije.

Često se događa da se nešto čini samo radi vanjske pohvale, radi onoga što će drugi reći, no sve što se radi potrebno je da dolazi iznutra, iz srca.

Predvoditelj je preporučio mladima da iskoriste došašće kao vrijeme pripreme da se ne dogodi da čekaju zadnji tjedan prije Božića na ispovijedi već da vrijeme priprave iskoriste u potpunosti.

Molitveno-meditativni program pod nazivom “Connected” održava se jedne srijede u mjesecu u organizaciji službenica Milosrđa, Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i Studentskog katoličkog centra Dubrovnik već treću godinu u nizu.