Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio čestitku mons. Mirku Štefkoviću

Đakovo (IKA)

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s biskupom Ivanom Ćurićem i umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem uputio je čestitku novoimenovanom zrenjaninskom biskupu mons. Mirku Štefkoviću. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Dragi novoimenovani biskupe Mirko!

Od srca se pridružujemo izrazima zajedništva i radosti na dan Tvoga imenovanja novim biskupom Zrenjaninske biskupije. Pastirsku službu na koju Te glasom Crkve Gospodin sada poziva pratit ćemo usrdnom molitvom da Milost i nadalje krijepi Tvoje korake i trajno Te osnažuje u služenju „za izgrađivanje Tijela Kristova“ – Crkve (usp. Ef 4,12). Želimo da i u svoju novu službu u Zrenjaninskoj biskupiji poneseš otvorenost, spremnost i brižnu osjetljivost za različita područja života i poslanja Crkve, kako si to u svom dosadašnjem djelovanju očitovao u krilu svoje rodne Subotičke biskupije, kao i u brojnim susretima i koracima na planu međubiskupijske suradnje.

Dok za Tebe i cijelu Zrenjaninsku biskupiju iz svega srca molimo blagoslov od Gospodina, izražavamo Ti najsrdačnije čestitke uime svećenika, osoba posvećenoga života i svih vjernika naše Đakovačko-osječke nadbiskupije.

S izrazima bratskoga zajedništva,

Ivan  Ćurić, pomoćni biskup
Marin Srakić, nadbiskup u miru
Đuro Hranić, nadbiskup metropolit