Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovo: Održan koncert „Nebeski hvalospjev“

Đakovo (IKA)

Udruga žena za borbu protiv raka dojke „Roseta“ Đakovo u petak, 14. lipnja 2024. organizirala je 22. koncert „Nebeski hvalospjev“ u Đakovu, izvijestili su iz Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Rad Udruge temelji se na osvješćivanju žena za potrebom preventivnih pregleda i ranog otkrivanja karcinoma. Tim povodom đakovačkoj publici više od dvadeset godina organiziraju glazbene događaje.

Pročelje đakovačke katedrale bilo je kulisa koncertu koji su izvele tri akademske operne dive, članice Zbora Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba: Mima Karaula, Mima Domaćina Topalušić i Ana Zebić Kostel.

Od 2019. godine pjevaju kao trio pod nazivom One, tri soprana. Publika je mogla čuti izvedbe arija iz opera, mjuzikala i opereta te filmske glazbe.

Koncertu je nazočio i đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

Nadbiskup se na kraju koncerta zahvalio umjetnicama i potaknuo ih da i dalje vesele i oplemenjuju publiku svojim divnim glasovima te dao podršku Udruzi „Roseta“ i svim ženama oboljelim od karcinoma dojke.

Nova predsjednica Udruge dr. Štefica Mikšić zahvalila je svima koji podržavaju rad Udruge „Roseta“ te pokroviteljima koncerta Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i mons. Hraniću, Gradu Đakovu i Osječko-baranjskoj županiji te brojnim gospodarstvenicima koji su omogućili održavanje 22. po redu „Nebeskog hvalospjeva“. Program je vodila Vesna Kaselj.