Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan policijske kapelanije „Sveti Josip Karlovac”

Karlovac (IKA)

Dan policijske kapelanije „Sveti Josip Karlovac“ svečano je proslavljen 20. ožujka u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

Svečanu liturgiju povodom proslave sv. Josipa koji je zaštitnik Policijske uprave karlovačke ali i grada Karlovca, predslavio je biskupski vikar za pastoral Ministarstva unutarnjih poslova fra Frane Musić u suslavlju 18 svećenika. Među njima bio je domaći župnik i upravitelj svetišta Antun Sente, ml., karlovački dekan preč. Dražen Karačić te policijski kapelan iz Karlovca preč. Andrija Markač.

Uz djelatnike policije, predstavnike Hrvatske vojske i vatrogasce, misi su nazočili načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te brojni vjernici.

U homiliji fra Frane Musić je istaknuo kako pod Josipovu zaštitu toga dana stavljaju sve policijske službenike i djelatnike Policijske uprave karlovačke koji svoj život i sposobnost stavljaju na uslugu drugima, za očuvanje pravednoga mira i sigurnost u zaštiti dobra koje je na različite načine ugroženo. Policijski je posao zahtjevan i težak u suzbijanju svake vrste ovisnosti, nedopuštenih sredstava i kriminala. Policijski je poziv je itekako zahtjevan, ali častan i neprocjenjiv, zaključio je propovjednik.