Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Križevci (IKA)

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u subotu, 18. studenoga, u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, križevački vladika Milan Stipić služio je svetu zadušnu liturgiju i panihidu – molitveni spomen za pokojne za sve žrtve Domovinskoga rata, prenosi Križevačka eparhija.

Tom prigodom u katedrali je održan i koncert Hrvatskog  pjevačkog društva “Bijaćka vila” iz Kaštela pod dirgigentskim vodstvom.maestra Andre Čala.

Gosti koncerta bili su članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” koji su nastupili pod vodstvom dirigenta Ozrena Bogdanovića.

Izvodile su se duhovne skladbe zapadne i istočne liturgijske baštine. Na kraju koncerta zajednički je s pukom otpjevana poznata rodoljubna pjesma ”Moja domovina”.

Prigodom Dana sjećanja katedrala je bila osvijetljena lampionima. Grkokatolici će na poseban način obilježiti stradanje žrtava u Domovinskom ratu, osobito grkokatolika, u Vukovaru, u utorak 21. studenoga 2023, u Vukovaru, svetom liturgijom u grkokatoličkoj župnoj crkvi Krista Kralja, koju će služiti vladika Milan Stipić.