Budi dio naše mreže
Izbornik

Dekanatski susreti ministranata u Zagrebačkoj nadbiskupiji za pastoralnu godinu 2019./2020.

Zagreb (IKA)

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije, kao i svake godine, u mjesecu listopadu započet će s redovitim susretima za ministrante u okviru projekta „Prve subote“, a koji okuplja dječake i djevojčice predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi – aktivne ministrante u župnim zajednicama.

Projekt se održava u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, Voćarska 106, svake Prve subote u mjesecu u trajanju od 14 do 20 sati. Voditelj susreta je vlč. Matija Pavlaković, član Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja posebno zadužen za ministrante i osnovnoškolce. Geslo ovogodišnjih ministrantskih susreta glasi „Služite Gospodinu u veselju!“ (usp. Ps 100).

Za tekuću pastoralnu godinu termini susreta su sljedeći 5. listopada 2019. Jastrebarski dekanat, 9. studenoga Remetski dekanat, 7. prosinca Ozaljsko-lipnički dekanat, 1. veljače 2020. Kustošijski dekanat, 7. ožujka Dugoselski dekanat, 4. travnja Novozagrebački dekanat, 2. svibnja Zaprešićki dekanat i 17. lipnja Zlatarsko-belečki dekanat.