Budi dio naše mreže
Izbornik

Dječji crteži podrške Banovini

Viškovo (IKA)

Dječji zbor „Nebeske iskrice“ iz Viškova pripremio je 45 dječjih crteža i pismo podrške djeci koja su pogođena potresima na Banovini.

Crteži će uskoro, s donacijom Caritasa Rijeka, biti poslani u Banovinu, poručila je ravnateljica Caritasa Rijeka s. Marija Faustina Kovačević.

Na dječjoj misi na blagdan Krštenja Gospodnjeg u nedjelju 10. siječnja predstavljeni su oslikani radovi Nebeskih iskrica. Radost djece da su učinila nešto lijepo i samoinicijativno, bila je vidljiva na njihovim licima tijekom prezentacije crteža kao i videa kojega su napravili uz pomoć majke članica zbora Daliborke Rotar.

Kako bi još jednom iskazali poštovanje i podršku svim ljudima Banovine, članovi zbora su na misu došli obučeni u svoje prepoznatljive ljubičaste majice i maskice i sa župnikom mons. Ivanom Nikolićem te župnim vikarom vlč. Mateom Šutićem, fotografirali se za uspomenu na dobro djelo u želji da crteži uz pomoć dobrih ljudi stignu u prave, dječje ruke i ozare lica najmlađih mještana Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta.

U nedjelju 3. siječnja na dječjoj misi članovi dječjeg župnog zbora „Nebeske iskrice“ sa svojim voditeljicama Ljiljom Ivkić i Ivanom Marčeljom, župljanima su prikazali pripremljeni video uradak o posljedicama potresa koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ali i o brojnim mještanima Viškova koji se nisu libili organizirati i pomoći unesrećenima. Nakon videa, uslijedila je kratka molitva te izvedba pjesme „Bože, čuvaj Hrvatsku“.

U Župi sv. Mateja na Viškovu, kao i Općini Viškovo, pokrenute su brojne akcije pomoći. Odrasli su pomagali na brojne načine: novčano, sakupljanjem higijenskih potrepština i namirnica, volontiranjem, organiziranjem akcija te udomljavanjem unesrećenih obitelji.