Budi dio naše mreže
Izbornik

Dobrotvorni koncert Radio Marije u Subotici

Subotica (IKA)

U franjevačkoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela u Subotici održan je u srijedu 30. lipnja dobrotvorni koncert hrvatske redakcije Radio Marije Srbije.

Koncert je održan pod geslom „Svjedoci nade“ s ciljem prikupljanja pomoći za opstanak jedinog katoličkog radija u Republici Srbiji koji emitira program na hrvatskom jeziku.

Na koncertu su nastupili VIS „Ritam vjere“ i Molitvena zajednica „Proroci“. Posjetitelji su mogli slušati pjesme koje slave Gospodina te potiču vjernike na promišljanje. Članovi ovih skupina i zajednice kroz koncert iskazivali su meditacije i poticaj kako je Radio Marija bitna u životu vjernika. Nakon prvog dijela koncerta okupljenima se obratio glavni i odgovorni urednik Radio Marije mons. dr. Andrija Anišić. „Okupili smo se ove vrele večeri sa željom da postanemo i budemo svjedoci nade. Što to znači biti ‘svjedok nade’? Naime, nadati se i biti svjedok nade nije isto. Nadamo se da ćemo uspjeti postići ono zbog čega gajimo nadu u srcu: recimo da ćemo ozdraviti, mladi npr. da će položiti ispite; ponekad se moramo nadati da ćemo riješiti svoje financijske probleme; oni koji traže posao da će ga naći. A kad se naše nade ostvare, onda možemo svjedočiti kako se nismo uzalud nadali i da je dobro i da se isplati nadati se. Svjedok dakle može biti samo onaj tko zna istinu i koji je bio prisutan i vidio neki događaj. Pa tako i svjedok nade može biti samo onaj koji je doživio ispunjenje onoga čemu se nadao“, rekao je mons. Anišić. Zahvalio je nazočnima koji su došli podržati Radio Mariju rekavši: „Hvala vam, draga braćo i sestre i dragi slušatelji Radio Marije, što nam pomažete i što ćete nam u budućnosti još više pomagati da možemo postati i biti svjedoci naše nade, da možemo svjedočiti da nada ne postiđuje jer je vaša djelotvorna, konkretna ljubav prema Radio Mariji bila razlivena u vašim srcima po Duhu Svetom koji vam je dan i koji vas je nadahnuo da nam pomognete novčanim prilozima, molitvama i žrtvama. Mi se ne nadamo da će nam ovaj dobrotvorni koncert omogućiti naš dalji rad“. Mons. Anišić je rekao kako je vodstvo Radio Marije organiziralo razne akcije i kako su se svima obraćali za pomoć, poručivši: „No, jedno je sigurno: mi ne tražimo pomoć za sebe, nego za vas, osobito za one naše slušatelje koji svjedoče da im Radio Marija jako puno znači i pomaže, a to su naši stariji i bolesni slušatelji koji su vezani uz krevet ili svoje kuće i stanove. U nizu svih tih nadanja dogodio se i večerašnji dobrotvorni koncert“. Zahvalio je VIS „Ritam vjere i članovima Molitvene zajednice „Proroci“ što su svojom ljubavlju i nastupom očitovali da žele pomoći i da smatraju da je Radio Marija važan medij, koji pomaže rasti u vjeri, nadi i ljubavi, te je zahvalio gvardijanu franjevačkog samostana fra Zdenku Gruberu koji je otvorio vrata crkve i dao blagoslov da se ovakav koncert održi.

Dobrotvorni koncert Radio Marije održao se u okviru akcije Mariathona, koju provodi Svjetska obitelj Radio Marije. Cjelokupni koncert vodila je Marina Vincer, voditeljica Radio Marije Srbije.