Budi dio naše mreže
Izbornik

Dodijeljene nagrade ekipama i pojedincima KMNL-a „Ivan Pavao II.“

Split (IKA)

Svečano su dodijeljene nagrade najboljim ekipama i pojedincima na kraju još jedne Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ koju 14 godina organizira Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Dodjeli nagrada prisustvovali su: nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije Dražen Kutleša, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihael Prović te voditelj Katoličke malonogometne lige Mladen Jurić.

Prović je izjavio da je protekla sezona trajala dvije godine zbog pandemije koronavirusne bolesti. „Ovu sezonu smo zbog pandemije igrali dvije godine. To je jedna novost koja se do sada nije događala. No, u ovim vremenima smo svi bili u nekakvih sličnim problemima. Nastavit ćemo Katoličku malonogometnu ligu i iduće sezone i vjerujem da će sve biti kako treba“, rekao je.

„Hvala vam što ste nam došli. Naime, danas u svakom sportu, pa i u samom životu moraju postojati pravila po kojima moramo živjeti. Ni vi ne biste mogli pobijediti da ne postoje neka pravila kojih se moramo držati. Da bi mogli poštivati ta pravila, da bi stevi mogli igrati i osvajati trofeje, mora postojati i disciplina. Kada želite doći do nekog uspjeha, onda morate puno trenirati i odricati se. No, i naš kršćanski život je upravo takav. Trebamo se cijeli život odricati i boriti da bismo na kraju došli do nekog uspjeha. Želim vam da budete uzorni, kako u sportu tako i u životu. Budite ljudi na koje će se drugi ugledati. Svrha sporta jest ta da čovjek postane bolji. Uvijek kroz život gledajte sve pozitivno. Vježbajte i trenirajte, ali ne smijete zaboraviti vježbati i trenirati svoju dušu. I dalje budite uspješni, budite dobri vjernici i kršćani“, rekao je mons. Kutleša pozdravljajući sve prisutne.

Voditelj Katoličke malonogometne lige nadbiskupu je predstavio KMNL. Svima je zahvalio za pomoć i kratko je najavio nadolazeću 15. sezonu. „Pripadamo u jednu od najuspješnijih sportskih nadbiskupija. Naime, iza nas je teška sezona, zbog pandemije nam je dosta toga bilo onemogućeno. Ja se nadam da su loša vremena iza nas te da ćemo 15. sezonu KNML započeti uspješno i na vrijeme“, zaključio je.

Nakon svečanosti svi prisutni su se nastavili družiti u predvorju Nadbiskupskog ordinarijata, a najboljim ekipama i pojedincima je nadbiskup Kutleša dodijelio zaslužene nagrade i pehare.

Popis nagrađenih:

Katolička malonogometna liga „IVAN PAVAO II.“,  sezona 2020./2021.

Najbolje župne momčadi Prve lige:

 1. POMOĆNICE KRŠĆANA, KMAN
 2. SV. MATEJ, RAVNE NJIVE
 3. SV. ANTE, POLJUD

Najbolje župne momčadi Druge lige:

 1. GOSPE OD ZDRAVLJA, PODSTRANA
 2. SV. LUKA, KOCUNAR
 3. GOSPA OD POJIŠANA, POJIŠAN

Fair-play momčad KMNL:

 • SV. PAVAO, PUJANKE

Najbolji pojedinci KMNL:

 • Najbolji igrač: IVAN VIDOŠEVIĆ (Kman)
 • Najbolji golman: DUJE BONAČIĆ (Sv. Ante, Poljud)
 • Najbolji strijelac 1. lige: JOSIP CIKOJEVIĆ (Kman) – 25 golova
 • Najbolji strijelac 2. lige: FILIP MILOVIĆ (Podstrana) – 27 golova