Budi dio naše mreže
Izbornik

Don Ivan Bodrožić predslavio svečanu misu na spomen Gospe od Zdravlja u Ogulinu

Ogulin (IKA )

U srijedu 21. studenog u Ogulinu je proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja koji se u najvećoj župi Gospićko-senjske biskupije slavi već 82 godine. Euharistijsko slavlje je predslavio voditelj trodnevne duhovne priprave dr. sc. don Ivan Bodrožić u koncelebraciji sa svećenicima Ogulinskog dekanata. "Obitelji nam postaju ne svetišta već smetlišta neodgovornosti, nevjere i brakolomstva, a djecu nam odgajaju udruge i mediji. Danas je lakše opijati se grijehom nego biti trezven. Pitanje je do kada će nas Bog trpjeti. Dio krivnje leži i u nama svećenicima koji kaskamo da budemo primjeri“, poručio je u homiliji.

„Za zdravlje koje tražimo od naše zaštitnice nije dostatno ukloniti posljedice, već uzroke. Biti zdrav znači biti cjelovit u duši i tijelu a tko želi ozdravljenje mora doći do korijena, a to je nemar prema duhovnim dobrima i udaljenost od Boga. Često smo zdravi tijelom a bolesni dušom. Ne možemo se stalno hvaliti da smo bolji od drugih, dičiti se slavnom prošlošću, dičimo se časnom sadašnjošću. Kakvo nam je danas stanje duha i duhovnosti, to je ono što zanima nebesku Majku. Zdravo društvo i obitelj ne mjeri se visinom BDP-a već time koliko vršimo volju Oca nebeskoga. Danas se pred Marijom zapitajmo koliko smo kao narod zdravi? Nismo li kao ostali narodi upili svjetsko pomodarstvo i zarazu površnosti. Obitelji nam postaju ne svetišta već smetlišta neodgovornosti, nevjere i brakolomstva, a djecu nam odgajaju udruge i mediji. Danas je lakše opijati se grijehom nego biti trezven. Pitanje je do kada će nas Bog trpjeti. Dio krivnje leži i u nama svećenicima koji kaskamo da budemo primjeri“, poručio je u homiliji dr. Ivan Bodrožić.


Liječimo se od Marije, one koja nam je podarila onoga koji sve liječi, Krista Gospodina. Velikog liječnika koji nas liječi na nebu i prima u nebesko kraljevstvo, zaključio je svoju propovijed dr. Bodrožić. Na kraju je vjernicima podijeljen sakrament bolesničkog pomazanja.

Na misi je pjevao župni zbor pod vodstvom s. Pankracije i uz orguljsku pratnju Karle Tripalo.