Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija 270 invalidskih kolica Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda Hrvatskom Caritasu

Zagreb (IKA)

Zalaganjem Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda i zauzetošću njegova izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Michaela Dzebe, Hrvatski Caritas je u srijedu 15. rujna 2021. primio donaciju rabljenih invalidskih kolica za potrebe korisnika Caritasove mreže u Hrvatskoj.

Gotovo 270 darovanih kolica poslužit će, putem posudionica medicinskih pomagala u nekoliko nad/biskupijskih Caritasa, osobama kojima su radi lakše  ili nužne pokretljivosti potrebna takva pomagala, a najčešće i pomoć bližnjih.

Hrvatski Caritas će tu korisnu donaciju staviti na raspolaganje Caritasu Riječke nadbiskupije, Caritasu Krčke biskupije, Caritasu Gospićke biskupije, Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te nekim hrvatskim zdravstvenim ustanovama.

Donaciju je temeljem trajnoga nastojanja Hrvatskog Caritasa da osobama u Hrvatskoj koje su u potrebi za medicinskim pomagalima i opremom: bolničkim krevetima, hodalicama, princezama, štakama i sl., Suvereni malteški red pribavio u Beču, kao jednu od donacija u nizu, u okviru višegodišnje plodne suradnje s Hrvatskim Caritasom na dobrobit korisnicima Caritasove pomoći.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina prigodno je zahvalio veleposlaniku Dzebi i Suverenomu malteškom redu na primljenoj donaciji preporučujući Caritasove korisnike, osobe na putu liječenja, rehabilitacije ili korisnike palijativne skrbi i njihove obitelji u Hrvatskoj, dobrohotnoj i poduzetnoj darežljivosti svih onih koji im u njihovim zdravstvenim tegobama mogu biti od pomoći. Hrvatski Caritas će takve donacije i nadalje usmjeravati korisnicima putem mreže nad/biskupijskih Caritasa.