Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija Dobrotvorne udruge „Malonogometni klub (MNK) Kolonija – sv. Dominik Savio“

Slavonski Brod (IKA)

Članovi Dobrotvorne udruge „Malonogometni klub (MNK) Kolonija – sv. Dominik Savio“ darovali su u srijedu 29. ožujka Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu opremu, koja je kupljena novcem prikupljenim na 12. Malonogometnom turniru koji se održao u siječnju 2023. godine u organizaciji Udruge.

„Ukupna vrijednost ove dvije donacije je oko 11 tisuća eura, a 2060 eura donirano je obitelji jednog bolesnog dječaka. Prve godine kad smo održali turnir na Koloniji pomogli smo bolesnom djetetu, a nakon toga ukupno je od 11 turnira prikupljeno 1.160.000 kuna za kupovinu opreme i uređaja za bolnicu, plus donacije za bolesnu djecu“, rekao je predsjednik udruge Ante  Ivanković.

Zahvalio je sudionicima turnira, sponzorima, te volonterima koji su, kako je ustvrdio, „odradili ogroman posao, bez njih to ne bi bilo moguće organizirati“.

„Našem odjelu MNK Kolonija donirao je namještaj za četiri ambulante, dobili smo ono što je nužno da bi se pacijent, kada dođe na pregled, ugodno osjećao. Zahvalni smo udruzi koja dugi niz godina pomaže svojim donacijama. Našem odjelu prije nekoliko godina poklonili su uređaj za mjerenje protoka u perifernoj cirkulaciji, a s ovom novom donacijom bit će poboljšani uvjeti rada u poliklinici. Značajno je i to što MNK Kolonija potiče na bavljenje sportom, a dobro je poznato da su sportske aktivnosti i rekreacija usko vezani uz zdrav život“,  kazao je zamjenik voditelja Odjela za kardiologiju, dr. med. prim. Krešimir Gabaldo.

„Odjelu pedijatrije doniran je uređaj za kontinuirano mjerenje tlaka (24-satni „holter“), koji će uvelike pomoći u dijagnostici i određivanju terapije. Ujedno, MNK Kolonija nam je kupio i monitor za mjerenje vitalnih funkcija nedonoščadi, s posebnim softverom koji registrira ako nedonošče prestane disati i u istom trenutku ga stimulira. Ta nas udruga prati od početka njihovog turnira, do sada su nam uručili mnogobrojne vrijedne donacije, darovali su nam inkubator, monitore, uređaj za fototerapiju, kao i uređaj za liječenje djece s poremećajima disanja za tzv. terapiju visokim protokom. Doniranjem takvih uređaja možemo reći da se spašavaju životi, a kad se spasi život tek rođenom djetetu, spasili smo osobu koja će živjeti desetljećima. To je ulaganje u budućnost svih nas“, rekao voditelj Odjela pedijatrije, dr. med. Ivan Krajinović.

Primopredaji su nazočili i mladi odjeveni u narodne nošnje, članovi HKUD „Tamburica Koraće“, KUD „Sloga Sikirevci“, KUD „Šokadija Strizivojna“ i UKPD „Ukrajina“ koji su na Malonogometnom turniru sudjelovali u kulturno umjetničkom programu.