Budi dio naše mreže
Izbornik

„Dostojanstvo žene i majke“

Zagreb (IKA)

Župnik župe sv. Anastazije u Samoboru Davor Štuljan vodio je 14. ožujka korizmenu duhovnu obnovu za korisnice i stručno osoblje Caritasove Sigurne kuće.

Na duhovnoj obnovi o temi „Dostojanstvo žene i majke“ na poziv voditeljice Ljiljane Karlović, sudjelovalo je i nekoliko bivših korisnika Kuće za žrtve obiteljskog nasilja.

„I muškarac i žena su Božja stvorenja. Bog im je dao ulogu da nastave dalje Božje djelo stvaranja u međusobnom darivanju i primanju, kao jedno. Nažalost, taj odnos je ranjen zbog oholosti ljudi na samom početku“, opisuje ukratko vlč. Štuljan svoj duhovni nagovor te nastavlja: „Odgovarajući na Božji poziv Blažena Djevica Marija rađa Isusa koji obnavlja i zacjeljuje prekinute odnose s Bogom, prirodom, među ljudima… U povezanosti s Bogom nadahnuti primjerom Isusa Krista i njegove Presvete Majke može se i danas dogoditi obnova cjelokupnog života i nastavak Božjeg plana spasenja.

Povratak Bogu, ozdravljenje odnosa između muškarca i žene, čovjeka i zajednice, čovjeka i prirode put je nade za novi početak. U tom složenom procesu obnove svega stvorenoga žena igra ogromnu ulogu jer daruje svijetu novi život. Iz majčinstva izvire najveće dostojanstvo žene!“

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u svojoj Sigurnoj kući trenutno skrbi za sedamnaest (17) korisnika: šest žena i jedanaestero djece.