Budi dio naše mreže
Izbornik

Dr. fra Ante Vučković na Kočerinu održao predavanje o braku i obitelji

Kočerin (IKA)

Profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu dr. fra Ante Vučković održao je predavanje „Brak i obitelj u izazovima suvremenoga svijeta“ u srijedu 19. siječnja u crkvi na Kočerinu u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji.

Program je počeo molitvom i uvodnim riječima župnika fra Marija Knezovića i pjesmom Jelene i Marije Sesar.

Fra Ante je početak predavanja naslonio na biblijska izvješća o stvaranju i odnosima muškarca i žene, te nastanku obitelji. Govoreći o izazovima suvremenoga svijeta u kontekstu obitelji kazao je kako su pobrkani odnosi i uloge. Zamjena uloga u kojima se izgubila hijerarhija dovodi do zbrke. Isto tako, rekao je fra Ante, nije dobro da ne sazrijevamo pa se događa da postoje tzv. „mamini sinovi“ koji ne razumiju da brakom treba prestati dotadašnji način odnosa s roditeljima. Fra Ante je istaknuo i neke poteškoće među kojima je ubrojio nesposobnost razgovora. Uz to, moglo se čuti na predavanju, emocionalni svijet u čovjeku je potisnut i mnogi nisu emocionalno dozreli. Predavanje je slušalo oko 400 osoba.

Sljedeća točka u pripravi za proslavu 150 godina župe Kočerin je 3. veljače hodočašće u Dubrovnik, te 8. veljače predavanje za djevojke/žene koje će održati Marija Jurković, hagioterapeutkinja.