Budi dio naše mreže
Izbornik

Druga tribina ciklusa „Vrijeme za razgovor: Vođe među nama“

Zagreb (IKA)

Gost druge tribine iz ciklusa „Vrijeme za razgovor: Vođe među nama“, koje organizira Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“, u četvrtak 25. svibnja 2023., bio je pjevač, kantautor i voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo, Alan Hržica.

Hržica je na tribini govorio o svom iskustvu vodstva, profesionalnom i duhovnom putu, kao i o važnosti aktivnog duhovnog života te sustavnoj edukaciji i razvoju znanja o vodstvu, kako u Crkvi tako i u mnogim organizacijama.

U razgovoru s moderatoricom tribine, poduzetnicom i stručnjakinjom za strateško planiranje i fundraising, Mladenkom Majerić, istaknuo je da je za kvalitetno vodstvo važan timski rad, dobro razumijevanje i uvažavanje te poštivanje.

„Pojam vođe u našem svijetu još uvijek nije potpuno razumljiv. Vođa prvenstveno ima veliku odgovornost, mora se ponašati dobro i moralno, raditi predano, puno moliti, ali i biti na terenu sa svojim ljudima. Mislim da u Crkvi ne manjka dobroga kadra, ali važno je da svećenici i laici surađuju jer zajedno mogu mnogo toga učiniti. Laik bez svećenika ne može, a ni svećenik bez laika, počevši od organizacije pa do rada s ljudima, i rekao bih da je ta suradnja jedan dobar recept. Laici mogu mnogo naučiti od svećenika i bez svećenika ne mogu ništa, a svećenici od laika mogu dobiti jednu vedrinu i polet“, poručio je Hržica. Dodao je da je edukacija o ispravnom i moralnom vodstvu i vođenju važna.

Moderatorica Majerić poručila je da je četvrta generacija edukacije „Biti vođa u školi sv. Ignacija“, tečaja o leadershipu i kršćanskom vodstvu, svojim znanjem i trudom pokazala da u našem društvu ipak postoji interes za učenje o vodstvu, kako u osobnom životu, tako i u korporativnom svijetu.

„Promocijom polaznika edukacije ‚Biti vođa u školi sv. Ignacija‘, obilježili smo završetak predavanja za više od 80 ljudi koji su sudjelovali na edukaciji. Naša Akademija, uz ovu edukaciju, obuhvaća i tribine o vodstvu, radionice posvećene leadershipu i strateškom poslovanju te veliku Ljetnu školu vodstva. Zajedno u Centru radimo na unaprjeđenju našega društva, a s novim idejama i projektima nastavit ćemo razvijati Akademiju za kršćansko vodstvo, a sve s ostvarenjem zajedničkog cilja – da sve radimo na veću slavu Božju “, poručila jedna od predavačica edukacija Majerić.

Ciklus tribina „Vrijeme za razgovor: Vođe među nama“ je samo jedan dio novog programa Centra za duhovnost i kulturu „Ignacije“, Akademije za kršćansko vodstvo, kojoj je cilj popularizirati spoj leadershipa i duhovnosti te ukazati na važnost edukacije o ispravnom i uspješnom vodstvu, kako u Crkvi tako i u društvu, te različitim institucijama.