Budi dio naše mreže
Izbornik

Drugi susret iz ciklusa „Otkriti snagu Isusa Krista i biti zadovoljan čovjek”

Osijek (IKA)

U organizaciji Instituta za novu evangelizaciju sv. Ivan Pavao II. u srijedu, 22. ožujka u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku održan je drugi susret iz ciklusa korizmenih biblijskih duhovnih susreta pod naslovom „Otkriti snagu Isusa Krista i biti zadovoljan čovjek“.

Na početku susreta sve okupljene pozdravio je predstojnik Instituta za novu evangelizaciju preč. dr. Davor Vuković te je uveo u temu drugoga susreta: „Slike patnje u Drugoj poslanici Korinćanima“. Predavač je bio vlč. dr. Ivan Benaković, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i nadbiskupijski povjerenik za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Vlč. Benaković je svoje razmatranje započeo molitvom te potom progovorio o slikama patnje u Drugoj poslanici Korinćanima kao putokazu do istinskog zadovoljstva osobe. Pošavši od dvaju odlomka iz Druge poslanice Korinćanima (2Kor 1, 3-10 i 2Kor 11, 24-28) vlč. Benaković je govorio o smislu patnje i trpljenja u životu kršćana. Istaknuo je kako je patnja neizostavni dio ljudskog života te ju ne treba pod svaku cijenu izbjegavati. Razlog je taj da ona može biti Božji instrument za oblikovanje naše osobnosti, ako joj darujemo smisao. Sv. Pavao pak naglašava kako su u nama obilate patnje Kristove, a samim time je obilata i naša utjeha. Iz tog razloga valja ljudima prolaziti kroz patnju i bol u životu imajući na umu da kada patimo kao kršćani, patimo u Kristu i s Kristom te samim time bivamo utješeni njegovom osobom.

Na kraju razmatranja sudionici susreta mogli su postaviti pitanja te iznijeti svoje osobno iskustvo patnje i boli kao i iscjeljujući snagu Krista, ako se patnji davalo smisao kroz odnos s Bogom.

Susret je završen molitvom te pozivom sudionicima da dođu i na treći susret iz toga ciklusa koji će se održati u srijedu 29. ožujka s početkom u 19.30 pod vodstvom vlč. dr. Ivana Benakovića u prostorima Vikarijata u Osijek.