Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovački klasičari misom započeli novu nastavnu godinu

Dubrovnik (IKA)

Misnim slavljem u crkvi Sv. Ignacija u Dubrovniku u ponedjeljak 6. rujna učenici i učenice, profesori i profesorice Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića započeli su novu nastavnu godinu.

Misu je predvodio delegat s ovlastima generalnog vikara don Hrvoje Katušić u suslavlju ravnatelja škole don Josipa Leba.

Potaknut evanđeoskim ulomkom koji je govorio o tome kako Isus dolazi u subotu u sinagogu i pred očima farizeja i pismoznanaca liječi čovjeka sa usahlom rukom (Lk 6, 6-11), vikar Katušić je naglasio kako Isus u središte stavlja čovjeka s njegovim potrebama.

Poželio je svima okupljenima da se i oni po Isusovom primjeru u svojoj situaciji trude činiti isto odnosno da ravnatelj škole u središte stavlja osobe profesora i nastavnog osoblja, profesori i nastavno osoblje učenike, učenici jedni druge i tako neprestano kako bi Kristova ljubav zaživjela među njima.

Ravnatelj Lebo je pozdravio učenike, nastavnike i nastavno osoblje, prenio im pozdrave i blagoslov apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije Mate Uzinića te im poželio blagoslovljenu novu školsku godinu. Pjevanje na misi animirali su učenici škole.