Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovnik: Upaljena treća adventska svijeća

Dubrovnik (IKA)

Treću svijeću na adventskom vijencu na prostoru ispred Kneževa dvora i bočne strane dubrovačke katedrale u subotu, 17. prosinca 2023. upalio je predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika Marko Potrebica, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Službu riječi predvodio je župnik Župe sv. Mihajla Lapad, don Robert Ćibarić, a pjesmom je obred paljenja svijeća pratio župni dječji zbor sa s. Veselkom Grebenar.

U prigodnom nagovoru lapadski župnik je kazao da treća nedjelja došašća, nedjelja Gaudete, stavlja pred čovjeka pitanje je li uistinu radostan i može li biti radostan. Ustvrdio je kako vjernici mogu i moraju biti radosni jer Isus Krist koji je došao i koji dolazi je razlog ushićenosti i radosti.

U kontekstu Nedjelje Caritasa koja se obilježava na treću adventsku nedjelju pozvao je okupljene da čine dobro, ne samo kroz ove dane došašća nego i kroz cijelu godinu. Potaknuo ih je da u tom vremenu bar posjete one za koje znaju da su sami i usamljeni i željni susreta s drugima te ih razvesele susretom i razgovorom.