Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova djelatnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji rade u službama na adresi Babonićeva 121 zajedno s ravnateljicom i članovima kolegija 13. prosinca susreli su se s predsjednikom Caritasa mons. Zlatkom Korenom na predbožićnoj duhovnoj obnovi i zajedničkoj Euharistiji

Mons. Koren je misnu nakanu namijenio za žive i pokojne zaposlenike i korisnike Caritasa, njihove obitelji te za preminulu gđu Jelenu Brajša. U misnu nakanu uključio je i sve volontere i darovatelje.

U homiliji je potaknuo sudionike da svoj životni put ispituju u svjetlu Božje riječi, pri čemu je u traženju spoznaje potrebna upornost, a za prihvaćanje Božjega puta hrabrost.

Govoreći kako su pandemija i kriza mnogima otvorile oči da vide važnost naizgled malih, nevažnih ljudi, koji im svakodnevno olakšavaju život, posebno je istaknuo djedove i bake, čija je pomoć mladim obiteljima od velikog značenja.

Također je ukazao na važnost sustavnog informiranja javnosti o skrbi Caritasa za potrebne tijekom čitave godine. Naime, djelovanje Caritasa ne iscrpljuje se u prigodnim akcijama već se odvija 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Važnost karitativnog djelovanja u životu Crkve mons. Koren izrazio je riječima: »Caritas nije ukras Crkve, već bitni dio njezina života. Ako nema Caritasa – nema ni Crkve!«

Poslije svete mise predsjednik Caritasa zadržao se u srdačnom razgovoru i druženju sa zaposlenicima i ravnateljicom.