Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova svećenika iz Zavoda sv. Jeronima u Rimu

Rim (IKA)

Svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu predvođeni rektorom vlč. Markom Đurinom obavili su u subotu, 23. listopada mjesečnu duhovnu obnovu u rimskom marijanskom svetištu Gospe od Božje Ljubavi (Santuario della Madonna del Divino Amore).

Rekolekciju je predvodio p. Alan Modrić, duhovnik u Zavodu sv. Jeronima.

U prvom dijelu duhovnog programa p. Modrić održao je nagovor pod naslovom „U Rimu ću vam biti milostiv“ gdje je preuzeo i iznio jedan događaj iz života Ignacija Loyolskog i njegove šestorice drugova koji su željeli poći u Jeruzalem radi Gospodina, ali su, ne svojom voljom, već silom životnih, a kasnije će se ispostaviti milosnih prilika, završili u Vječnom Gradu kod Svetog Oca. U toj perspektivi dotaknuo se vremena kojeg svaki svećenik student provodi u Rimu te je progovorio o mnogim milostima s kojima se susreće, a da to možda ni ne prepoznaje. Tako je kanalima Božje milosti duhovnik nazvao mnoge ekleziološke i antropološke, nacionalne i globalne, kulturne i akademske čimbenike koji tvore dan i vrijeme provedeno u Rimu.

Po završetku nagovora svećenici su imali mogućnost da pristupe sakramentu ispovijedi te potom slaviti euharistijsko slavlje koje je predvodio rektor Zavoda vlč. Marko Đurin. Duhovna obnova završena je bratskom večerom.