Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova uoči Stepinčeva u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Vjernici najmlađe slavonskobrodske župe se za proslavu svetkovine svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca pripremaju duhovnom obnovom koja je započela u ponedjeljak, 7. veljače.

Trodnevnu obnovu predvodi vlč. Đuro Zrakić, svećenik koji se bavi gorućim pitanjima bračne i obiteljske problematike te je o toj temi napisao nekoliko knjiga.

Prvoga dana, na večernjoj misi koju je predslavio u zajedništvu sa župnikom Tomislavom Ćurićem, u prigodnoj homiliji promišljao je o oproštenju sebi i drugima.

Kroz istinito svjedočenje jedne žene, koja je doživjela veliku tragediju u životu i nije mogla oprostiti, propovjednik je pojasnio da je proces opraštanja  dugotrajan i jedino moguć uz Božju pomoć.

Prisjetivši se mnogih strahota koje je hrvatski narod doživio tijekom i posije Domovinskog rata ustvrdio je da je hrvatski narod znao da zlo ne može pobijediti, te da je uz Božju pomoć imao snage i neprijateljima oprostiti.

„Neka naša molitva večeras bude: ‘Bože, ja ne mogu oprostiti, daj mi snage da oprostim’“, poručio je vjernicima na kraju vlč. Zrakić.

Kako je najavio, sljedeće dvije večeri promišljat će o Božjoj ljubavi i pojasniti što je to što čovjeka čini sretnim.

Župnik Ćurić zahvalio je predvoditelju Zrakiću na poticajnim riječima te je zamolio svoje župljane da u danima priprave za župnu svetkovinu otvore svoja srca da bi se osvježili Božjom riječi, euharistijskim darovima i zajedništvom.

Vlč. Zrakić predvodit će u utorak i srijedu večernje mise, kao i svečano slavlje na samu svetkovinu, u četvrtak 10. veljače, s počekom u 18:30.