Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za krizmanike iz Novog Travnika, Botinca i Sesvetskih Sela

Sesvetska Sela (IKA)

Duhovna obnova za 150 krizmanika iz župa Novi Travnik, Botinec i Sesvetska Sela održana je u subotu 3. prosinca 2022. u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Susret je započeo misom koju je predvodio župnik Župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku don Anto Ledić. Koncelebrirali su župnik u Drvaru i duhovni asistent Misije „Mladi za mir“ u Bosni i Hercegovini don Davor Klečina. Liturgijsko pjevanje predvodio je slavljenički bend zajednice mladih „Nanovo rođeni“ iz Botinca, koja je predvodila cjelokupnu duhovnu obnovu.

Susret je nastavljen u dvorani župnoga pastoralnog centra molitvom, slavljenjem i poticajnim nagovorima prilagođenim krizmanicima. Član zajednice „Nanovo rođeni“ i voditelj Službe za mlade u KKODS Hrvatske Matija Ricov posvjedočio je mladima o svom putu obraćenja i života s Bogom i potaknuo ih da upoznaju Duha Svetoga te da budu svjesni darova koje će primiti u sakramentu potvrde. Potom je članica zajednice Paula Bičanić posvjedočila o svom putu spoznaje Boga kroz bol i patnju u bolesti. Voditelj zajednice Mišo Lukenda govorio je o Bogu Ocu i snazi zajedništva u Crkvi posvjedočivši primjerom zajednice „Nanovo rođeni“ koja trenutačno broji više od 250 članova, uglavnom mladih koji su aktivni u svojoj župi, ali i šire sudjelujući u novoj evangelizaciji Crkve. Susret je završio molitvom koju je predvodio voditelj molitvene službe „Nanovo rođenih“ Nikola Stanić.

Organizatori susreta bili su župnik u Sesvetskim Selima vlč. Antun Sente i župnik u Botincu vlč. Matej Petrić, čijim su se krizmanicima priključili i krizmanici iz Novog Travnika. Naime, od 2. do 4. prosinca 50-ak mladih iz Župe u Novom Travniku, na čelu sa župnikom don Antom Ledićem, bili su gosti Župe sv. Stjepana Prvomučenika u Botincu i zajednice mladih „Nanovo rođeni“. Don Anto je u petak 2. prosinca na redovitom susretu zajednice ispričao svjedočanstvo iz svoga svećeničkog života s mnoštvom životnih priča ratnog i poslijeratnog vremena u Bosni istaknuvši pouzdanje u Boga koje ga je vodilo i spašavalo u teškim situacijama.

Posjet mladih iz Novog Travnika Župi u  Botincu plod je misije „Mladi za mir“ koju zajednica „Nanovo rođeni“ drugu godinu provodi diljem BiH upriličujući duhovne obnove za mlade u tamošnjim župama. Jednu takvu duhovnu obnovu održali su i u Novom Travniku prije nešto više od dva mjeseca.