Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za majke u Ovčari kod Đakova

Levanjska Varoš (IKA)

U Centru za duhovne obnove 'Božje Milosrđe' u Ovčari, u župi Levanjska Varoš, na duhovnu okrjepu okupile su se ove subote, 21. svibnja brojne majke.

Njih 40-ak stiglo je iz župa Đakovačko osječke nadbiskupije i Požeške biskupije (Kutina, Orahovica, Popovača, Osijek, Đakovo, Slavonski Brod, Valpovo…), svaka sa svojim molitvenim nakanama i zahvalama Milosrdnom Isusu. Misu za sve majke predslavio je domaći župnik i upravitelj Centra vlč. Miro Tomas.

U prigodnoj homiliji vlč. Miro izrazio je dobrodošlicu svim majkama koje su došle na ovaj duhovni susret, njima tako prijeko potreban, jer – Isus posebno voli i blagoslivlja majke. „Nije zalud u narodu ona izreka kako majka drži tri kuta kuće. U majčinim rukama je najplemenitiji posao na svijetu – odgoj djeteta koje će postati čovjek. Stoga, drage majke – otvorite svoja srca Isusu s pouzdanjem u njegovo Milosrđe i predajte mu sve svoje teškoće, umore i brige. Odmorite se u Njemu koji je Put, Istina i Život. Budite otvorene životu i ustrajte u svome majčinstvu“ poručio je vlč. Tomas okupljenim majkama hodočasnicama.

Svima je bio na raspolaganju i za sakrament pomirenja, napose i za životnu ispovijed i duhovne razgovore kroz koje se, kako je rekao, oslobađamo svih onih bolnih trnčića na duši i srcu i pronalazimo mir. Nakon duhovne priređena je i tjelesna okrjepa, a prekrasno sunčano i toplo vrijeme omogućilo je majkama i cjelodnevno druženje u „Parku milosrđa“.

Ključne riječi:
duhovna obnova majke Ovčara