Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ovcara

Vukovar: Odana počast žrtvama ubijenima u Veleprometu

Misom zadušnicom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen-ploče u dvorištu vukovarskog Veleprometa u nedjelju 20. studenoga obilježena je 31. obljetnica stradanja Vukovaraca na mjestu gdje su bivša JNA i srpske paravojne postrojbe mučile i ubijale hrvatske branitelje i civile, prenosi HINA.

Studijsko-rekreativni susret redovničkih pripravnica

U organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju redovnica i redovnika pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, na spomendan hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12. svibnja 2022., kao i svake godine završetak Novicijatske škole za redovničke pripravnice okrunjen je jednodnevnim izletom.

Održan križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije

Pod geslom „Bij dobar boj vjere“ (1 Tim 6, 12) u subotu 2. travnja 2022. održan je 16. Nadbiskupijski križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije na relaciji dugoj oko 18 km – od Svetišta Žalosne Gospe u Dragotinu do Centra za duhovne obnove na Ovčari, u kojemu je sudjelovalo oko 1300 mladih.

Duhovno-rekreativni susret

U jedinom Svetištu Božjeg milosrđa u Hrvatskoj (na Ovčari kod Đakova), u subotu 5. lipnja u organizaciji udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“ održan je prvi duhovno-rekreativni susret pod nazivom „Zajedno u daru milosrđa“.

1 2