Budi dio naše mreže
Izbornik

Studijsko-rekreativni susret redovničkih pripravnica

Zagreb (IKA)

U organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju redovnica i redovnika pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, na spomendan hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12. svibnja 2022., kao i svake godine završetak Novicijatske škole za redovničke pripravnice okrunjen je jednodnevnim izletom.

Ove godine izbor je pao na Slavoniju. Novakinje, postulantice i kandidatice s odgojiteljicama u jutarnjim satima iz Zagreba uputile su se prema svetištu Božjeg Milosrđa u Ovčari nedaleko od Đakova, gdje su ih dočekale sestre i novakinje milosrdnih sestara Svetoga Križa, te duhovnik i upravitelj svetišta vlč. Miro Tomas.

U kratkom izlaganju vlč. Tomas upoznao ih je s poviješću nastanka pobožnosti Božjem Milosrđu koju je sam Isus želio, a to je učinio preko jedne skromne i ponizne redovnice s. Faustine Kowalske iz Poljske.

Nakon izlaganja i neposredno prije euharistijskog slavlja redovničke pripravnice zajedno su izmolile krunicu i litanije Božjega Milosrđa, na osobne nakane i za nova duhovna zvanja.

Nakon euharistijskog slavlja uputile su se u kapelicu u sklopu svetišta gdje su bile izložene relikvije sv. Faustine i bl. Mihaela Sopoćka.

Potom su se uputile prema Požegi. Ondje su ih s dočekale sestre klarise. Ulaskom u prostoriju susreta s njima, smijeha i obostranog oduševljenja nije nedostajalo. Sestre su se potrudile približiti lik i život sv. Klare, njihovu karizmu i način života u samostanu, a s. Anđela posvjedočila o putu svog poziva i dolaska u Samostan sv. Klare.

Uslijedilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu te zajednička Večernja molitva Božanskog časoslova.

Zahvalne za milosne susreta tog dana, redovničke pripravnice uputile su se u kratki obilazak užeg središta Požege, a zatim natrag u svoje redovničke zajednice u Zagrebu.