Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za obitelji u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Uoči blagdana Krštenja Gospodinova, u subotu 12. siječnja u prostorima Katoličke osnovne škole u Šibeniku održana je duhovna obnova za obitelji.

Na temu “Obitelj – poligon svetosti” p. Arek Krasicki, CSSp promišljao je kroz nagovore, euharistijsko klanjanje i euharistijsko slavlje. ”Brak i obitelji je veliki izazov za supružnike, a isto tako za cijelu okolinu, ali i za Crkvu. Ponekad život u braku nalikuje na jedan bračni i sveti poligon, gdje čovjek raste u svetosti, ali i prema Gospodinu. Brak u svom zamislu dolazi od Boga ka Njemu ide i prema Njemu je usmjeren. Često životne situacije zamućuju bljesak Božje prisutnosti i možda se čovjek u različitim situacija života izgubi i ne zna kuda dalje. I tada ti dani nalikuju na zamračeno nebo i supružnici se pitaju gdje je tada Bog? Čovjek kroz sitne situacije treba otkriti Boga. Supružnici trebaju biti poput najboljih prijatelja kada u teškim situacijama jedno pomaže drugom” istaknuo je voditelj. Promišljanja su se temeljila na tekstovima iz Evanđelja po Luki i Mateju, ali i starozavjetnim tekstovima.

Sudionici su imali mogućnost pojedinačnih razgovora sa svećenicima kao i slavlja sakramenta pomirenja. Za djecu su animatori Šibenske biskupije osmislili i ostvarili program, a obiteljima su se predstavili i skauti Šibenske biskupije.

Ključne riječi:
duhovna obnova obitelj Šibenik