Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije

Plitvice (IKA )

Duhovne vježbe za vjeroučitelje s prostora Gospićko-senjske biskupije koje je vodio studentski kapelan u Rijeci dominikanac o. Ivan Dominik Iličić održane su od petka 26. do nedjelje 28. listopada u pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Mukinjama na Plitvicama. Tema duhovnih vježbi bila je „Djelovati oslonjen na Božju snagu“ prema Isusovom pozivu „Ostanite u meni“.

U uvodnom razmatranju o. Iličić je pojasnio „da što više Boga budemo spoznavali, uvidjeti ćemo koliko ga još ne poznajemo“. U drugom razmatranju obradio je „Logike ljubavi i Božjeg poziva nama“. U trećem razmatranju govorio je o „Logici čišćenja na putu obraćenja“. U završnom razmatranju o. Ilić istaknuo je da što je veća kušnja, to vjera više raste. Pri tome je potrebno vjerovati, biti strpljiv i ustrajan. Nakon križa i trpljenja dolazi slava jer djelujemo iz nage Krista uskrsloga.

Duhovne vježbe završile su nedjeljnom misom koju je uz koncelebraciju predstojnika Katehetskog ureda vlč. Nikole Turkalja slavio voditelj duhovnih vježbi o. Iličić.