Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovno-formativni susret bogoslova s biskupom Košićem

Lasinja (IKA)

Sisačka biskupija i ove je godine organizirala duhovno-formativni susret bogoslova sa svojim biskupom Vladom Košićem, a koji za cilj ima izgradnju na duhovnom, intelektualnom, pastoralnom i prijateljskom polju. Susret je organiziran od 20. do 22. rujna u biskupijskom duhovnom centru u Lasinji.

Zajedno s biskupom Košićem, okupilo se četrnaest bogoslova Sisačke biskupije koji su tri dana proveli u molitvi, druženju te promišljanju o dvije teme koje su bile u središtu susreta, a to su svećenički celibat i svećenička poslušnost. Teme su obradili Ivan Sandrin, Frane Bjelić i Marin Mlađenović.

Dan bi započeo jutarnjom molitvom i misom, te bi protekao u ozračju prijateljstva, druženja, promišljanja o određenim temama i međusobnim razgovorima. Biskup i bogoslovi pohodili su i klauzurni samostan Kćeri Srca Isusova, kojima je trajna zadaća moliti za svećenike i svećeničke kandidate te župu Donja Kupčina, gdje ih je primio vlč. Mladen Vidak, koji je govorio o svom pastoralnom iskustvu i životu župe.

Posljednji dan susreta obilježen je posjetom župi Vojnić, gdje ih je dočekao župnik fra Ivo Bošnjak nakon čega su se svi uputili na Petrovu goru te su posjetili ostatke nekadašnjeg Pavlinskog samostana i grob posljednjeg hrvatskog kralja Petra Svačića.