Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovno-molitveni program u Vođincima

Vođinci (IKA)

U Župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima u nedjelju, 7. studenoga održan je još jedan u nizu duhovno-molitveni program „Po Mariji k Isusu!“.

Program je počeo molitvom krunice i mogućnošću za sakrament pomirenja. Poslije molitve krunice župnik Ante Šiško predmolio posvetnu molitvu Blaženoj Djevici Mariji. Uslijedilo je misno slavlje, a cjelokupni program animirao je župni zbor mladih „Glas srca“, kojima je župnik uputio zahvalu na njihovoj raspoloživosti za Krista.
U homiliji, župnik je govorio o onima koji su siromasi duhom. To su oni koji se u duhu otvaraju za Boga i koji imaju neizmjerno pouzdanje u Božje vodstvo, ljubav i dobrotu. Primjer takvih siromaha je i udovica iz evanđelja, koja je materijalno siromašna, ali vrlo bogata duhom. Pozvani smo prepoznati „udovicu“ u nama samima, te dati od srca i uzdati se u Božje vodstvo, rekao je vlč. Šiško.
Nakon misnog slavlja slijedilo je jednosatno euharistijsko klanjanje. Na koljenima pred Gospodinom vjernici su mogli izreći molitve, radosti, tjeskobe, želje i nadanja. Molili su i zagovor Djevice Marije koja im je uzor u strpljivosti i poniznosti.

Ključne riječi:
Ante Šiško klanjanje misa Vođinci