Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovno-rekreativni tjedan đakovačke FRAMA-e

Postira (IKA)

Đakovački Framaši već devetu godinu u nizu proveli su duhovno-rekreativni tjedan u Postirima na otoku Braču. Program je trajao od 16. do 24. kolovoza pod geslom „Ja izabrah Vas“ (Iv 15,16) koji je osmislila duhovna asistentica đakovačke FRAMA-e s. Gabrijela Tea Damjanović i ostvarila ga u suradnji s animatorima.

Tema je bila razrađena po danima, pa je svaki dan imao svoju misao ostvarenu kroz predavanja, radionice, parlaonice, vrijeme samoće i molitvu.

Prvi dan misao vodilja bila je kako Isus zove svakog čovjeka te je stavljen naglasak na dar života koji je u današnjoj kulturi posebno ugrožen.

Tema „Isus izabire mene/nas da ga slijedimo u Katoličkoj Crkvi koja mi daje živo iskustvo Božje ljubavi“ mladima je dala priliku da čuju razna iskustva Božjeg poziva – na brak, svećeništvo, redovništvo ili misije.

Framaši su promišljali i o vlastitom pozivu tijekom teme „Poziv u Franjevačkoj mladeži“ koja je ih je potakla da se obnove u franjevačkoj svjetovnoj duhovnosti.

Probuditi svijest odgovornosti za društvo u kojem živimo i kao kršćanin biti sol zemlje u svijetu bio je odgovor na temu „Zašto me Bog zove?“, a mladi su proučavali i poruke pape Franje o raznim aktualnim temama.

Framaši su se svakodnevno osnaživali molitvom časoslova, klanjanjem i euharistijskim slavljem koje su animirali pjevanjem, sviranjem i čitanjem u župi svetog Ivana Krstitelja u Postirima.

Župnik don Jure Martinić i don Tonči Jelinčić svakodnevno su ih podržavali poticajnim riječima i nazočnošću te im i ove godine otvorili vrata župe i pastoralnoga centra.