Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: postira

Biskup Palić slavio misu na završetku franjevačkih pučkih misija u Braču

Franjevačke pučke misije održane su od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču, a zaključene su misnim slavljem koje je predvodio hvarski biskup Petar Palić koji je istaknuo kako je završetak pučkih misija novi početak za cijelu župu, da ona bude znak žive vjere, poštovanja i blagoslov svima koje će susretati.

Fra Ivan Matić: Bez euharistije ne možemo živjeti svoj život i poslanje

Pod biblijskim geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču održavaju se Franjevačke pučke misije, a u ponedjeljak 2. ožujka tema je bila "Poziv i poslanje". Voditelj je franjevac Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Matić iz Kuće susreta „Tabor”.

Počele Franjevačke pučke misije u Postirima

Misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču predvodio Ivica Huljev, biskupski vikar za otok Brak, i primanjem misijskih križeva – tau, koje je uručio misionarima, otvorene su u nedjelju 1. ožujka Franjevačke pučke misije koje će pod geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” trajati do 8. ožujka u toj bračkoj župi.

Duhovno-rekreativni tjedan đakovačke FRAMA-e

Đakovački Framaši već devetu godinu u nizu proveli su duhovno-rekreativni tjedan u Postirima na otoku Braču. Program je trajao od 16. do 24. kolovoza pod geslom „Ja izabrah Vas“ (Iv 15,16) koji je osmislila duhovna asistentica đakovačke FRAMA-e s. Gabrijela Tea Damjanović i ostvarila ga u suradnji s animatorima.

Svečana akademija u povodu 100. obljetnice mlade mise mons. Ante Marušića

Na uočnicu blagdana Gospe Karmelske, u ponedjeljak 15. srpnja, koju kao zavjetnu svetkovinu svečano slave vjernici u Postirima na otoku Braču, u toj župi upriličena je svečana akademija u prigodi 100. obljetnice misništva svećenika mons. Ante Marušića, dugogodišnjega župnika u Postirima.