Budi dio naše mreže
Izbornik

Dvadeseta obljetnica djelovanja i postojanja Marijne legije u župi Pohoda Blažene Djevice Marije

Sisak (IKA)

Dvadeseta obljetnica djelovanja i postojanja Marijne legije prezidija „Kraljica mira i ljubavi“ obilježena je 14. ožujka u župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku. Misu je tom prigodom predslavio sisački biskup Vlado Košić u crkvi Kraljice mira.

U koncelebraciji je bio domaći župnik Ivan Faletar.

U homiliji je biskup na temelju evanđelja dana govorio o oprostu te kazao kako je potrebno uvijek opraštati „pa sve i da se netko svaki dan ogriješi o nas”. K tomu, Isus u evanđelju govori kako je potrebno ljubiti čak i neprijatelje te i njima praštati. Opraštanje je potrebno kako bi imali mir te da bi na taj način još više slijedili Gospodina Isusa koji je i s križa opraštao.

Na kraju euharistijskog slavlja, u ime svih članova zajednice, predsjednica prezidija sestra Marina je izrekla radost i zahvalnost Bogu i Gospi te biskupu što je na tu obljetnicu s njima molio i slavio misu te tako pokazao svoju blizinu. Sestra Dragica, koja je već 24 godine član Marijne Legije, predala je buket cvijeća biskupu.

Prije završnog blagoslova, biskup je čestitao cijeloj zajednici na njihovom postojanju te zahvalio na njihovom tihom, ustrajnom i vjernom djelovanju za dobro Crkve i društva. 

Nakon mise zajednica je u dvorani pastoralnog centra održala svoj 1006. sastanak u zajedništvu s molitvenim članovima i prijateljima te nastavili druženje uz mali domjenak.