Budi dio naše mreže
Izbornik

Dvojica nuncija u Josipovu svetištu

Karlovac (IKA)

U Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu hodočastili su u subotu 29. siječnja i apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Linqua i apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Luciano Suriani u pratnji triju redovnica.

Dvojica nuncija u Josipovo su svetište stigla prije početka večernje mise.

Posljednja subota u mjesecu siječnju bila je i prva subota u novoj godini ispunjena hodočasnicima. U subotu su tako u prijepodnevnim satima Josipovo svetište u Karlovcu posjetili supsidijar u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku Marijan Culjak u zajedništvu članova obitelji i prijatelja. Slaveći misu i vodeći pobožnost svetom Josipu svećenik Culjak došao je zahvaliti svetom Josipu za ozdravljenje koje su mu u tridesetodnevnoj pobožnosti svetom Josipu izmolile njegove sestre. Naime, nakon dulje i teške bolesti je prizdravio, što dokazuje i činjenica da je sam vozio automobil od Zaboka do Karlovca i natrag, želeći na taj način pokazati i zahvaliti na izmoljenom ozdravljenju.

U popodnevnim satima Josipovo svetište posjetilo je i 80 župljana iz Posavskih Brega i Lijevog Dubrovčak iz Sisačke biskupije, predvođenih svojim župnikom Draženom Mirčićem.

Sve Josipove hodočasnike dočekao je rektor svetišta mons. Antun Sente, ml. te ih upoznao sa štovanjem svetog Josipa i nastankom svetišta, predstavljajući novopostavljeni najveći mozaik u Hrvatskoj. Hodočasnicima je s posebnom radošću govorio o mnogim duhovnim i materijalnim plodovima ostvarenim u proteklog Godini svetog Josipa, poput izgradnje mozaika, svetohraništa, vitraja kao i o brojnim čudesnim uslišanjima po zagovoru svetog Josipa o kojima Josipovi štovatelji rado svjedoče u tom svetištu ili pak opisuju u Glasniku svetog Josipa, odnosno u drugim medijskim prostorima koji uređuje uprava svetišta.