Budi dio naše mreže
Izbornik

Edukacija djelatnika Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovo (IKA)

Hrvatski Caritas (HC) pokrenuo je projekt E-Caritas za sve nad/biskupijske Caritase u Hrvatskoj. Na tom tragu Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 28. listopada u Vijećnici Nadbiskupskog Vikarijata u Osijeku cjelodnevnu edukaciju za svoje djelatnike.

Robert Futač, suradnik Hrvatskog Caritasa predstavio je rad E-Caritasa, informatičkog sustava na razini Hrvatske biskupske konferencije koji svim nad/biskupijskim Caritasima služi kao pomoć u svakodnevnom radu.

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. Drago Tukara pozdravio je Futača te mu zahvalio na dolasku i spremnosti educirati voditeljice Caritasovih pučkih kuhinja i Caritasova Centra za beskućnike te ostale djelatnike ovoga Caritasa, kao i na spremnosti odgovoriti na sva njihova pitanja i nejasnoće.

„Ovaj sustav omogućava evidenciju korisnika, usluga, automatsko izvještavanje i naprednu analitiku djelovanja i rada nad/biskupijskih Caritasa te je samim time vrlo konkretan i dobar alat, koji pomaže nad/biskupijskim Caritasima u svakodnevnom radu s korisnicima te pružanju usluga humanitarnog i socijalnog karaktera“, pojasnio je Futač. Tijekom edukacije bilo je puno pitanja, ravnatelj Tukara s djelatnicima Caritasa pokazao je interes, ali i potrebu za ovakvim sustavom jer on omogućuje digitalizaciju i lakoću poslovanja. Veliki broj dosadašnjih informacija koje se nalaze u formularima u pisanoj formi ili u posebnim računalnim tablicama, kada se jednom unesu u sustav, automatizmom će se obrađivati te će biti lakše formirati izvještaje o korisnicima. Sve će biti na jednom mjestu i odmah dostupno, kad god zatreba. Sustavu se može pristupiti s tableta, mobitela ili nekog drugog računala te u svakom trenutku dobiti tražene podatke o korisnicima, uslugama, izvještajima, napomenuo je predavač i izrazio zadovoljstvo suradnjom s djelatnicima Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.