Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: e-caritas

Edukacija djelatnika Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

Hrvatski Caritas (HC) pokrenuo je projekt E-Caritas za sve nad/biskupijske Caritase u Hrvatskoj. Na tom tragu Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 28. listopada u Vijećnici Nadbiskupskog Vikarijata u Osijeku cjelodnevnu edukaciju za svoje djelatnike.

Prvog dana 2019. kreće digitalni sustav E – caritas u svim biskupijskim Caritasima u Hrvatskoj

Hrvatski Caritas obilježava 25. obljetnicu djelovanja. Tim su povodom u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu u utorak 20. studenoga na konferenciji za novinare najavili svečanu proslavu svoje obljetnice, zatim veliku novost - koja kreće 1. siječnja - pokretanje novog digitalnog sustava E – caritas, te svoje redovite akcije kroz došašće „Nedjelju Caritasa” 16. prosinca, i „Za 1000 radosti” za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj. O potrebi potpisivanja provedbenog ugovora s državom kako bi u svome djelovanju konačno postali ravnopravni s drugim sličnim institucijama u zemlji, govorio je predsjednik HC-a varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Potpisan ugovor za E-Caritas

Hrvatski Caritas i CodeClick d.o.o. potpisali su u utorak, 2. listopada, Ugovor za sustav E-Caritas za potrebe Hrvatskog Caritasa i mreže nad/biskupijskih Caritasa Hrvatske biskupske konferencije.