Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisan ugovor za E-Caritas

Zagreb (IKA )

Hrvatski Caritas i CodeClick d.o.o. potpisali su u utorak, 2. listopada, Ugovor za sustav E-Caritas za potrebe Hrvatskog Caritasa i mreže nad/biskupijskih Caritasa Hrvatske biskupske konferencije.

Ravnatelj Hrvatskoga Caritasa, mons. Fabijan Svalina, izrazio je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom kojim će se znatno unaprijediti djelovanje mreže Caritasa.

“E-Caritas je informacijski sustav namijenjen potrebama nacionalnog i mreže nad/biskupijskih Caritasa koji omogućuje sustavno digitalno praćenje čitavog poslovanja – svih aktivnosti, usluga i korisnika – te automatsko izvještavanje i naprednu analitiku djelovanja. Nije riječ o gotovom proizvodu, već se sustav gradi prema potrebama koje realno postoje u mreži. Sustav kao takav je jedinstven jer je izrađen po mjeri korisnika. Njegova specifičnost je usmjerenost na profile korisnika socijalnih usluga i servisa u mreži nad/biskupijskih Caritasa. Zahvalan sam gospodinu Matiji Tušeku i tvrtki CodeClick d.o.o. na iznimnom trudu i vremenu koje su uložili kako bi potanko upoznali djelovanje Caritasa na svim razinama, a osobito želim zahvaliti s. Jeleni Lončar i kolegicama i kolegama iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji su posljednjih godinu dana sustav testirali“, izjavio je mons. Svalina.

Predviđeni početak korištenja sustava E-Caritas u mreži nad/biskupijskih Caritasa je 1.1.2019. godine. Ovaj važni korak u digitalizaciji sustava usluga i servisa mreže Caritasa u Hrvatskoj dar je Hrvatskog Caritasa svojoj mreži u godini u kojoj Hrvatski Caritas obilježava 25 godina svog djelovanja.