Budi dio naše mreže
Izbornik

„Ekonomska klinika“ pomaže djeci

Zagreb (IKA)

Udruga „Ekonomska klinika“ organizirala je u prosincu drugu godinu u nizu prikupljanje i podjelu darova za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji koje primaju pomoć zagrebačkog Caritasa, među kojima je bilo i djece iz više obitelji iz Ukrajine te iz dvije obitelji iz Perua, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Skupina studenata, koji su članovi te neprofitne studentske udruge s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uručila je darove djeci tijekom susreta koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao 20. prosinca u Kući za mlade „Da život imaju!“ na zagrebačkoj Trešnjevci.

Okupljene je na početku susreta pozdravila voditeljica Caritasove Socijalne službe Ana Juratovac, posebno pohvalivši osjećaj solidarnosti studenata, kojima je na darovima uime svih primatelja zahvalila jedna djevojčica iz Ukrajine.

Članovi Udruge pripremili su darove za ukupno 40 djece, a u prikupljanje darova pridružilo im se i nekoliko osoba koje nisu članovi Udruge, njihovi prijatelji i članovi njihovih obitelji.

Caritasova Socijalna služba je u primatelje darova, uz hrvatske obitelji, uvrstila i djecu iz obitelji raseljenih iz Ukrajine te u Hrvatsku doseljenih obitelji iz Perua.

Djeci koja nisu mogla doći na susret Caritasova Socijalna služba naknadno će uručiti darove.

Voditeljica Sektora usluga socijalne skrbi Suzana Horvat Kutle upoznala je studente s radom Kuće za mlade „Da život imaju!“ istaknuvši važnost rada Caritasa na osamostaljivanju korisnika. Doznavši da će članovi Udruge dijeliti darove i djeci u Brezovici rekla je kako vjeruje da će ih stanari Kuće bl. Alojzija Stepinca, kao i tolike druge posjetitelje te ustanove, naučiti cijeniti život i biti sretni.