Budi dio naše mreže
Izbornik

Euharistijsko klanjanje uoči Nedjelje Dobrog Pastira u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA)

Dan uoči Nedjelje Dobrog Pastira, u subotu 24. travnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku održano je euharistijsko klanjanje koje je predvodio predsjednik Vijeća za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije i katedralni župnik don Marin Lučić.

„Gospodine Isuse, uoči Nedjelje Dobrog Pastira želimo biti s Tobom, Dobrim Pastirom, koji nas sve okuplja i poziva da molimo za svoje pastire, za nove pastire i duhovna zvanja“, kazao je na početku klanjanja predvoditelj Lučić. Nastavio je dalje razmatranje u Godini sv. Josipa kroz neke naglaske poruke pape Franje uz ovaj dan.

Važnost očeva u svijetu, u Crkvi i u životu ljudi

Posebno je govorio o važnosti očeva u svijetu, u Crkvi kao i u životu ljudi. Otac upoznaje djecu sa stvarnošću i osposobljava ih da uživaju u slobodi i sami odlučuju. Očevi se ne rađaju već stvaraju prihvaćanjem odgovornosti za djecu, neke su misli iz razmatranja. Na klanjanju se molilo za očeve poput sv. Josipa koji mogu prihvatiti odgovornost, podizati djecu i voditi ih na put spasenja.
Nakon čitanja iz evanđelja molilo se da oni koji se odazivaju Božjem pozivu budu autentični svjedoci Božje ljubavi. Molilo se, uz ostalo, da mladi u svom srcu čuju poziv i razluče Božji glas te da se spremno odazovu kako bi njihova radost bila potpuna. Tijekom klanjanja zahvaljeno je i za sve one koji su se već odazvali na Božji poziv, za one koji žive poziv u posvećenom životu. Izmoljena je i molitva za novog dubrovačkog biskupa.

Izravni prijenos na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije

Pjesmom je klanjanje pred Presvetim pratio dio članova slavljeničkog tima molitvene zajednice „Effatha“, a sudjelovali su i članovi biskupijskog Vijeća za pastoral zvanja. Vjernici su mogli sudjelovati fizički u katedrali u ograničenom broju, sukladno epidemiološkim preporukama, ili iz svojih domova prateći izravni prijenos na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije.