Budi dio naše mreže
Izbornik

Generalni tajnici posjetili Hrvatsko katoličko sveučilište

Zagreb (IKA)

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija, predvečer u petak, 1. srpnja, posjetili su Hrvatsko katoličko sveučilište gdje ih je dočekao rektor sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Posjet katoličkom sveučilištu započeli su večernjom molitvom časoslova koju je predvodio mons. Joseph Printezis, generalni tajnik Grčke biskupske konferencije zajedno s doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom, generalnim tajnikom Hrvatske biskupske konferencije, ujedno i domaćinom 49. redovitog godišnjeg susreta generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija.

Po završetku večernje molitve, rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić pozdravio je goste i uputio im nekoliko riječi o kapeli i povijesti katoličkog sveučilišta, istaknuvši kako je Hrvatsko katoličko sveučilište jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta, utemeljeno u lipnju 2006., a sami prostori u kojima se nalazi sveučilište zgrade su bivše vojarne.

Nakon razgledavanja kampusa i večere uslijedilo je predavanje na temu „Crkva i društvo u Hrvatskoj“ koje je održao dr. Tanjić.

U tematsku raspravu, nakon predavanja, uključila se većina sudionika te time pokazala veliku zainteresiranost za Crkvu u Hrvatskoj.