Budi dio naše mreže
Izbornik

Generalno tajništvo odobrilo radni dokument za prvo zasjedanje opće skupštine Biskupske sinode

Vatikan (IKA)

Redovno vijeće Generalnog tajništva Sinode odobrava „Instrumentum laboris” za sudionike prvog zasjedanja XVI. opće redovne skupštine Biskupske sinode, kao i metodologiju skupštine, prenosi Vatican News.

U „ozračju velikog bratstva“ obilježenom trenucima molitve i osobnog razmatranja, Redovno vijeće Generalnog tajništva Sinode sastalo se u Rimu kako bi raspravljalo o radnom dokumentu za XVI. opću skupštinu Biskupske sinode.

Dokument, koji bi trebao biti objavljen početkom lipnja, bit će vodič za rasprave na prvom zasjedanju Opće skupštine u listopadu. Skupština će se sljedeće godine sastati za drugi dio rasprave.

Tijekom sastanka ovog tjedna, članovi Vijeća zajedno s raznim konzultantima „pregledali su, izmijenili i odobrili Instrumentum laboris,” kao i metodologiju za nadolazeću skupštinu.

Duhovna priprava za opću skupštinu

Sudionici sastanka su također razgovarali o duhovnim vježbama za sudionike skupštine te o ekumenskom molitvenom bdjenju „Together 2023.”, koje će prethoditi skupštini. Inicijativa „Together 2023.” ima za cilj okupljanje mladih predstavnika različitih Crkava i crkvenih zajednica u trenucima slavljenja i tišine dok slušaju Riječ Božju; a više informacija dostupno je na službenoj mrežnoj stranici www.together2023.net.

Opća skupština Sinode odnosi se na posljednju fazu sinodalnog procesa, koja u kontinuitetu slijedi prvu, pripremnu fazu, koja je uključivala savjetovanje s Božjim narodom u partikularnim Crkvama i kasnijim fazama razlučivanja. Prema Generalnom tajništvu, „Instrumentum Laboris koji će činiti temelj rada za listopadsku skupštinu plod je ovog procesa slušanja na svim razinama Crkve, prenosi Vatican News.