Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnje župno euharistijsko klanjanje na Blagovijest u Vođincima

Vođinci (IKA)

Župa Vođinci je na svetkovinu Navještenja Gospodinova, 25. ožujka imala župno godišnje klanjanje Presvetomu Oltarskom Sakramentu.

Klanjanje je održano poslije večernje mise. Vjernici su se za misu pak pripremali pobožnošću križnog puta.

Župnik Ante Šiško je na klanjanje pozvao sve vjernike, a posebno ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike. Tako su na prvoj satnici klanjanja bili prvopričesnici i njihovi roditelji, dječji zbor „Betuel“, veliki mješoviti župni zbor, Udruga „Vojska Bezgrešne“, a na drugoj krizmanici osmog razreda osnovne škole i njihovi roditelji, krizmanici prve godine i njihovi roditelji te krizmanici druge godine i njihovi roditelji, kao i zbor mladih „Glas Srca“.

U homiliji je župnik Šiško napomenuo vjernicima da bi trebali dopustiti Bogu da ih obnovi. Trebamo, poput Marije, ući u avanturu s Bogom i tako pokazati našu spremnost – ustvrdio je.

„Bog je odlučio biti jedan od nas. Mogao je Bog spasiti čovjeka i na drugačiji način, no On je u svoj svojoj ljubavi poželio biti jedan od nas, i to u Isusu iz Nazareta. Izabrao je jednu mladu djevojku Mariju iz jednog malog sela Nazareta, kojoj je preko anđela Gabriela navijestio da će začeti i roditi sina, Isusa, Spasitelja svega svijeta i čovječanstva. To je ta radosna i blaga vijest. Marija je na tu vijest ostala zbunjena i pomalo uplašena, no, tada joj Bog po anđelu govori, a time i svima nama: ‚Ne boj se, Marijo!‘ Nemojmo se bojati kad smo zbunjeni, smeteni, kad nam je teško, Bog za nas ima poruku ohrabrenja: ‚Ne bojte se!‘ Gospodin ima plan za svakog od nas. Na nama je da se otvorimo Božjoj volji, da prepoznamo da nas On ljubi i da poput Marije spremno prihvatimo: ‚Evo, dolazim Gospodine, vršiti volju Tvoju‘“, kazao je župnik.

Nakon homilije časne sestre (Ančele) obnovile su svoje zavjete pred Bogom i zajednicom. Na poticaj pape Franje i đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića nakon popričesne molitve župnik Ante izmolio je sa svim vjernicima molitvu posvete čovječanstva, napose Ukrajine i Rusije Bezgrješnomu Srcu Marijinu moleći za pravedni mir među svima.