Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnji susret kanonika Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga

Zagreb (IKA)

U Duhovnom centru na Veternici, 2. lipnja na Duhovski utorak održan je redoviti godišnji susret kanonika Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga.

Uz svih šest realnih kanonika Zbornog kaptola, susretu je prisustvovao i varaždinski biskup Bože Radoš. Susret je započeo zajedničkom molitvom u crkvi Majke Božje Žalosne nakon koje je uslijedila sjednica prema utvrđenom dnevnom redu. Sjednicu je vodio prepošt Zbornog kaptola preč. Damjan Koren. Budući da je to bio prvi susret biskupa Radoša sa Zbornim kaptolom, točke sjednice obuhvaćale su teme od prikaza povijesnog hoda Kaptola do današnjeg djelovanja i stanja Zbornog kaptola.

Nakon sjednice uslijedila je zajednička molitva pjevane Večernje te euharistija koju je predvodio biskup Radoš. U propovijedi je biskup kanonicima uputio svoju pastirsku riječ poticaja i podrške na temelju Božje riječi.

Ovo obilježavanje svetkovine Duha Svetoga, koju kanonici slave svake godine, završilo je zajedničkom večerom i bratskim druženjem u Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici.