Budi dio naše mreže
Izbornik

Grad Osijek darivao korisnike Centra za prihvat beskućnika

Osijek (IKA/TU)

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. dr. Drago Tukara primio je 21. prosinca 2021. u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku predstavnike Grada Osijeka koji su i ove godine korisnicima Centra za prihvat beskućnika darivali božićnice.

Božićnice je u ime osječkog gradonačelnika Ivana Radića uručio njegov zamjenik Dragan Vulin. Nazočili su i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, pročelnik Upravnog odbora za socijalnu skrb, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić, pomoćnica pročelnika Romana Kovačević, voditeljica pododsjeka za administrativne poslove, protokol i promidžbe Mateja Šarić, djelatnice Caritasa te štićenici Centra.

Ističući da su predstavnici Grada i Upravnog odbora za socijalnu skrb i zdravstvo uvijek Caritasovi dragi gosti, ali i suradnici s kojima dijele radosti i teškoće djelatnosti, ravnatelj Tukara osvrnuo se na beskućnike. „Oni su dio naše djelatne ljubavi – Caritasa. O beskućnicima razgovaramo, s njima razgovaramo, pokušavamo shvatiti njihove probleme i izraziti im svoju ljudskosti i kršćansku solidarnost. Koristim priliku da zahvalim i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koja već 23 godina vodi brigu o beskućnicima, zahvala ide i Gradu Osijeku, donatorima i svim ljudima dobre volje. Sami možemo vrlo malo učiniti ali uz pomoć svih nabrojanih možemo puno više dati, za one koji su praktički u najvećoj potrebi – naše beskućnike“, istaknuo je ravnatelj Tukara. Zaželio je na kraju svim prisutnima čestit i blagoslovljen Božić sa željom da projekt pomoći traje sve dok jednoga dana zaista ne bude više ni potrebe za njim.

Zamjenik gradonačelnika Vulin, uz božićnice u iznosu od 300 kuna za korisnike Centra za beskućnike, poručio im je da nisu sami i da Grad stoji iza njih što se vidi i godišnjim izdvajanjem 400 tisuća kuna za cjelodnevni boravak, tri dnevna obroka i život – trenutno 11 beskućnika.

„Zahvaljujem Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, ravnatelju Tukari s djelatnicima za ono što oni čine svaki dan za korisnike Centra. Grad Osijek ima građane velika srca što želimo i uoči blagdan na ovaj način još jednom istaknuti“, rekao je dogradonačelnik Vulin.

Drago Šerić izrazio je „zadovoljstvo što je vodstvo Grada podržalo sve projekte Caritasa koje smo po službi ponudili, pa i ovaj program pomoći štićenicima Doma sv. Vinka. Tako ćemo moći nastaviti pomagati kao i ranije te vam u tom duhu želim svima blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu 2022. godinu.“

Uz božićnicu, korisnici su na dar dobili i košaru različitih proizvoda za njihove potrebe u cjelodnevnom boravku, koju je u njihovo ime preuzela jedna korisnica. Predstavnici Grada i Caritasa uputili su se zatim u kratki obilazak Centra za prihvat beskućnika koji se nalazi u neposrednoj blizini.