Budi dio naše mreže
Izbornik

HKM Köln proslavila nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca

Köln (IKA)

Hrvatska katolička misija Köln proslavila je u srijedu, 10. veljače svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Viktora Stepinca.

Središnja proslava Stepinčeva bila je u Minoritenkirche u Kölnu, a počela je molitvom krunice Božjeg milosrđa te molitvama Blaženiku za zagovor.

Prije mise u ulaznoj procesiji kroz crkvu na čelu su bili ministranti s kadionikom, križem i svijećama, a hrvatski i vatikanski barjak te barjak Misije i lik Blaženika nosili su folklorašice i folkloraši. Misno slavlje predvodio je voditelj HKM Düsseldorf fra Tomislav Dukić, uz koncelebraciju don Marijana Uke voditelja albanske misije sa sjedištem u Düsseldorfu, te fra Vuka Buljana i fra Denisa Šimunovića. Pjevao je veliki zbor pod vodstvom s. Renate i Mare Rice.

Na misi je bio i generalni konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu doc. dr. sc. Ivan Bulić koji je argumentirano reagirao u obrani Stepinca na intervju gospođe Čalić objavljen na portalu katholisch.de dana 8. prosinca 2020.

Vjernici su se za blagdan pripremali trodnevnom duhovnom obnovom koja se sastojala od krunice Božjeg milosrđa i molitava na čast bl. A. Stepinca te mise.

Prvi dan fra Vuk je blagoslovio sliku bl. A. Stepinca koju je naslikao Marijan Dadić. Drugi dan fra Denis je nakon mise održao predavanje namijenjeno mladima o temi „Stepinac i mladi“. Treći dan nakon mise fra Denis je predvodio klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, navodi se u izvješću HKM Köln.