Budi dio naše mreže
Izbornik

HKS sudjeluje na Tjednu znanosti MUZZA 2022.

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište sudjeluje na Tjednu znanosti MUZZA 2022. koji se održava od 17. do 19. lipnja u Zagrebu, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

Prvi MUZZA Tjedan znanosti, namijenjen djeci i mladima, otvoren je u petak 17. lipnja. Održava se u zagrebačkoj HALI od 10 do 19 sati i spaja znanost i zabavu te svojim aktivnostima prvi put djeci i mladima na ovim prostorima potpuno besplatno omogućuje da upoznaju hrvatsku i svjetsku znanost kroz interaktivne izložbe i zanimljive izume. Hrvatsko katoličko sveučilište zastupljeno je s pet štandova

Odjel za sestrinstvo, Medicinski fakultet HKS-a, Odjel za sociologiju i Odjel za psihologiju nalaze se u dijelu koji se zove Humanija. Posjetitelji na Odjelu za sestrinstvo mogu upoznati svoje tijelo. Naime, studenti HKS-a i njihovi profesori pripremili su prezentaciju ljudskog tijela u brojkama, zatim simulaciju alkoholiziranog stanja pomoću VR naočala..

Na Odjelu za sociologiju posjetitelji će saznati o konceptu održivosti, ponovnom korištenju starih stvari, financijskoj pismenosti i o obzirnom upravljanju vlastitim budžetom. Odjel za psihologiju poziva posjetitelje u „Čarobni svijet našeg uma“ pri čemu objašnjavaju vrijednost naših osjetila. Odjel za komunikologiju posjetiteljima prikazuje atmosferu televizijskog studija. Studenti i profesori pred kamerama pripremaju posjetitelje za snimanje intervjua i potom ga zajedno montiraju. Odjel za povijest HKS-a pripremio je izložbu naslovljenu „Hrvatski znanstveni vremeplov“, katalog znanja, Kahoot kviz, a sve o temi (ne)pozantih Hrvata važnih za svjetsku znanost.

Ovim događanjem ispred Hrvatskog katoličkog sveučilišta koordinira dr. sc. Ivan Uldrijan s Odjela za komunikologiju. Organizaciji odjelnih štandova osobit doprinos dali su Vesna Mijoč i Marin Čargo na štandu Odjela za sestrinstvo, dr. sc. Dominik Borna Ćepulić i Maja Žutić na štandu Odjela za psihologiju, doc. dr. sc. Petra Palić i Nika Đuho na štandu Odjela za sociologiju, dr. sc. Kristijan Sedak, dr. sc. Ivan Uldrijan i asistentica Matea Vidulić na štandu Odjela za komunikologiju te doc. dr. sc. Siniša Bilić Dujmušić, predavačica Vjera Brković i apsolventica Marija Stanešić na štandu Odjela za povijest. Na HKS-ovim štandovima ovaj će vikend biti preko 70 studentica i studenata, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.