Budi dio naše mreže
Izbornik

Hod za život održan u Imotskom

Imotski/Split (IKA)

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan je u subotu 21. svibnja u Splitu i Imotskom pod geslom „Život je zakon!“

U Imotskom su se sudionici okupili na Trgu Franje Tuđmana. Glavni koordinator Hoda Stipe Čelan je pred stotinjak svojih sugrađana poručio da svako dijete svima mora biti na radost.

„Pokazat ćemo svima da je život zakon i da je lijepo živjeti, da smo stvarno svi pozvani na jednu dužnost, a to je da štitimo život. Kao što to malo biće, mali čovjek, mala osoba ima pravo na život, tako svi mi koji smo udahnuli prvi dah, koji smo imali prvi otkucaj srca u kojemu je na čudesan način stvoren sav ovaj krvotok s milijardama stanica i jedinstvenim genetskim kodom, imamo dužnost zaštiti mali život. Imamo dužnost stati iza tog života i sad u ovim različitim ritmovima naših srca pokazati na ovo malo srce tj. biti glas ovog malog srca – reći svima u Hrvatskoj, pogotovo onima u Saboru koji nažalost govore da život nema dostojanstvo dok se ne rodi: Ovo je mala osoba!“, poručio je Čelan.

Član organizacijskog tima Ivan Galić je za Hrvatski katolički radio rekao da je Hod prošao lijepo. „Baš je bila fešta zajedništva, ljubavi, nade u bolje sutra“, dodao je. Posebno je pozvao očeve koji se brinu za svoje supruge i obitelji i štite ih da brane život jer „život je stvarno zakon“.

Primijetio je da je došlo mnogo mladih, djece, roditelja sa djecom, obitelji, djedova i baka koji su zastavama i balonima napravili prekrasno ozračje. Istaknuo je da su organizatori bili oduševljeni. Na drugo po redu Hodu za život u Imotskom sudjelovala je i predsjednica Udruge „U ime obitelji“ Željka Markić sa svojim suprugom.

Nekoliko tisuća Splićana istovremeno se okupilo na Rivi, a hodali su do Zvončaca gdje je održan prigodni zabavno-edukativno-glazbeni program. Hod je u Splitu održan po četvrti put.

Sudionici su poručili da je svaki život – i djece, i mladih, i starih, kao i nemoćnih – važan, od prirodnog začeća do prirodne smrti.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku će se iduće subote, 28. svibnja održati u Zadru i po prvi put u Pločama. Ove godine Hod se u Hrvatskoj održava u 11 gradova.