Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodnja putevima Oluje i molitva

Slunj (IKA)

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, slunjski branitelji tradicionalno evociraju uspomene ta te herojske dane, te organiziraju hodanje od Kamenice nedaleko Tounja pa do Slunja, sjećajući se vremena Domovinskog rata i pobjedonosne VRO Oluje.

Tako je bilo i u petak kada su branitelji zajedno s mladima, rodbinom i prijateljima krenuli na svoju hodnju prema Slunju, zajedno sa svojim župnikom mons. Milom Pecićem.

Zaustavljali su se na mjestima stradavanja branitelja te im odavali počast paljenjem svijeća. U Primišlju su se sjećali tragično poginulog Damira Obajdina. Odatle su krenuli prema brdu Kurjevcu gdje su poginula trojica branitelja iz općine Rakovica. Odatle su se svi popeli na brdo Kurjevac na kojem je 1995. poginuo Josip Magdić.

Polaganje vijenaca i molitve na svim mjestima je predvodio slunjski župnik i dekan mons. Mile Pecić, i sam svjedok stradavanja, progonstva i povratka svojih župljana. Predvodeći molitvu pročitao je najljepše riječi “Blaženi ožalošćeni oni će se utješiti…”

Kolona branitelja nastavila je svoj put do Slunja gdje su stigli oko 14 sati.