Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-pecic

Oproštajna misa slunjskog župnika i dekana mons. Mile Pecića

U nedjelju, 28. kolovoza u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju svoju posljednju oproštajnu misu predslavio je mons. Mile Pecić, župnik Slunja i Blagaja posljednjih 36 godina. Uz mons. Pecića suslavio je župni vikar u Gospiću i nekadašnji župnik Cetingrada Stanko Smiljanić, a na misi je bila i s. Ana Marija Rakocija, provincijalna poglavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Misa na Dan grada Slunja

U subotu 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu u povodu Dana grada Slunja, koji se slavi na dan oslobađanja grada u oslobodilačkoj VRO Oluji, predslavio je župni vikar katedralne župe BDM iz Gospića Stanko Smiljanić.

Hodnja putevima Oluje i molitva

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, slunjski branitelji tradicionalno evociraju uspomene ta te herojske dane, te organiziraju hodanje od Kamenice nedaleko Tounja pa do Slunja, sjećajući se vremena Domovinskog rata i pobjedonosne VRO Oluje.

Sv. Ana u Blagaju

U Župi Duha Svetoga u Blagaju u Slunjskom dekanatu svečano je po tradiciji u utorak 26. srpnja proslavljena suzaštitnica župe sv. Ana.

Gospa Karmelska proslavljena na Glavici

U Župi Presvetog Trojstva u Slunju u subotu 16. srpnja tradicionalno je blagdan Gospe Karmelske proslavljen kod kapele na Glavici, šumskom dijelu pored Slunja koji je postao omiljeno hodočasničko mjesto.

Blagdan Svete obitelji u Slunju

Blagdan Svete obitelji kao i sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, u Slunju je predvodio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić. 

Sv. Hubert proslavljen u Slunju

Lovci s područja Lovnog ureda Slunj svake godine slave blagdan svog zaštitnika sv. Huberta u organizaciji neke od šest lovačkih udruga. Ove godine domaćin je 3. studenoga bio Slunj - LD Korana odnosno Sokol.

Proslavljen Dan grada Slunja

U petak 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu na Dan grada Slunja, koji se slavi na dan njegova oslobađanja u VRO Oluji, predslavio je župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić.