Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa na Dan grada Slunja

Slunj (IKA)

U subotu 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu u povodu Dana grada Slunja, koji se slavi na dan oslobađanja grada u oslobodilačkoj VRO Oluji, predslavio je župni vikar katedralne župe BDM iz Gospića Stanko Smiljanić.

“Čestitajući vam Dan grada Slunja, čestitam vam dane ponosa i slave, čega je bio svjedok vaš župnik mons. Pecić. Rat je izazvao brojne materijalne, kulturne i duhovne štete na sve vas a oslobodilačka akcija Oluja je bio blagoslov neba na uporne molitve naroda i branitelja. Sve mrtve iz tog razdoblja vječno pohranjujemo u našim srcima. Uvijek se treba sjetiti velikih riječi blagopojnog kardinala Franje Kuharića koji je istaknuo da trebamo njegovati bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje. Ne dopustimo da nam propadaju naši vinogradi i maslinici. Ljubimo Lijepu Našu ne samo riječima već i istinom, čestitošću i pravednošću. Budimo zahvalni svim pojedincima u kojima kuca srce hrvatsko“, zaključio je vlč. Smiljanić.

Misu je slavio u koncelebraciji domaćeg župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića, ekonoma biskupije Nikole Turkalja i župnika Cvitovića i Lađevca Šime Božića. Misi su nazočili zamjenica karlovačke županice Vesna Hajsan Dolinar, saborska zastupnica Nada Murganić, te brojni gradonačelnici i načelnici na čelu s domaćom gradonačelnicom Mirjanom Puškarić, kao i predstavnicima grada prijatelja Castel San Giovannija iz Italije.

U nastavku je održana svečana sjednica gradskog vijeća Slunja u kino-sali Pučkog otvorenog učilišta na kojoj je nazočio uz uzvanike i potpredsjednika Vlade RH Tomu Medveda i mons. Pecić s ostalim svećenicima.